lørdag 10. mars 2012

Forsinket fastelavn

Jeg har ventet med å feire fastelavn helt til i dag. Litt på etterskudd, men like godt fordet. Det ble frotsing i fastelavnsboller med krem. Mmmm! (Og nå er jeg litt kvalm (men jeg spiste ikke alle bollene selv altså, hihi.))







Her er oppsriften jeg bruker:

Til ca 15 fastelavnsboller:
50 g gjær
100 g smør
3 dl melk
1/2 ts salt
1 dl sukker
1 egg
1/2 ts hornsalt
ca 1 liter hvetemel
1 egg til pensling
ca 2dl kremfløte til fyll
melis

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, ha i melken og varm deigvæsken til 37 grader. Hell væsen over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett salt. sukker og egg. Ha i hornsalt og det meste av melet.

Arbeid deigen blank og smidig. La den heve i 30 minutter under klede.

Ta deigen på bakebordet og elt den med resten av melet. Trill store, glatte boller. Legg dem på en smurt plate, eller på bakepapir. Etterheves under klede til dobbel størrelse, ca 20-40 minutter. Pensle med vispet egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 250 grader i 10-12 minutter. Avkjøl dem på rist under klede.

Skjær lokket av bollene, visp krem og legg kremen i midten. Sett på lokkene og sikt over melis.

1 kommentar:

  1. Så søt du er :) Og så er du superflink med bilder. Fikk lyst å bake nå hehe

    SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)